Previziuni astrologice pentru noul an

Previziuni astrologice pentru noul an


Un obicei care s-a păstrat până în zilele noastre este acela ca, la final de an, să aflăm care sunt previziunile astrologice pentru anul care va urma.
Realitatea Ilustrată din 28 decembrie 1933 ne spune cum sunt văzute lunile noului an într-o manieră cât de poate de obiectivă. Vă provocăm să citiți rândurile de mai jos pentru a vă convinge. 


Ianuarie

„În această lună, în România şi în multe ţări din Europa şi America va fi iarnă. Oamenii vor trebui să se îngrijească de combustibil, dacă nu vor voi să stea în frig. 


Prin multe locuri va cădea zăpadă şi râurile — nu toate — vor îngheţa. 


O haită de lupi întâlnind o vită rătăcită, prin părţile Moldovei, nu va mai lăsa nici oasele dintrânsa. Sunt semne certe că în această lună partidul liberal va fi la cârma ţării. 


Viaţa politică în luna aceasta îşi va urma cursul ei normal. Mai mulţi politicieni vor călători din ţările lor în străinătate, unde se vor întâlni cu alţi politicieni, şi după ce vor asista la un banchet, se vor înapoia în ţările lor de origină.”


Februarie

„Din pricina înclinaţiunei pământului pe orbită, nu va avea în anul acesta decât 28 sau cel mult 29 de zile. Prin Bucureşti şi în unele oraşe de provincie, vor fi baluri şi serate dansante. La sfârşitul lunei Februarie, văd ca prin vis, că în unele locuri: «nu mai e frig tare, oile nasc miei, uite Februarie, uite ghiocei»”.


Martie

„Prin părţile de jos ale României zăpada începe să se topească, iar pe Coasta de Azur e chiar cald. Într’un local de noapte din Texas câţiva inşi se vor încăera, în urma ridicării prohibiţiei alcoolului de către preşedintele Roosevelt. La începutul lunei foarte mulţi tineri vor dărui câte un mărţişor tot atâtor doamne şi domnişoare.”


Aprilie

„Din pricina conjuncţiei lui Venus cu Saturn prima zi a lui Aprilie va fi o zi şugubeaţă, pentru foarte mulţi. Cei cari se vor lăsa păcăliţi, vor face mai multe drumuri de pomană şi vor avea de suferit remuşcări că s’au încrezut în vorbele altora. 


În această lună un număr mare de oameni vor muri în diferitele părţi ale globului, dar în schimb alţi mulţi se vor naşte. Cei cari obicinuiesc să ţină postul îşi vor întrerupe postul în ziua de 9 Aprilie. La această dată, în ţara noastră oamenii — cari vor avea posibilitatea — vor mânca cozonaci şi ouă colorate, probabil în roşu. 


Un fenomen meteorologic important este că toată ghiaţa cât a mai rămas se va rupe.”


Mai

„Dacă Parlamentul va fi deschis, vor avea loc câteva scandaluri. Preşedintele va fi nevoit de mai multe ori să cheme pe deputaţi la ordine. În ziua de 10 ale lunei, aud clar şi distinct bubuituri de tun. Prin grădinile publice foarte adesea se vor putea întâlni, mai ales pe seară, şi la sfârşitul lunei, perechi de îndrăgostiţi. Multe din aceste idile se vor termina cu bine, unele însă, dimpotrivă, cu căsătoria.”


Iunie

„Mai mulţi negustori vor dori să dea faliment, dar nu vor putea, pentru că de vreme îndelungată nu li se mai acordă nici un credit. Din portul Havre-Cherbourg şi chiar din portul Triest, vor porni vapoare către America. Aceste vapoare, după ce vor ajunge la capătul călătoriei lor, se vor înapoia. Într’o şcoală din ţară, din cauza notelor proaste, mai mulţi şcolari vor fi declaraţi repetenți.”


Iulie

„Datorită influenţelor pe care Jupiter le exercită asupra pământului, multe din zilele acestei luni vor fi călduroase. Numeroşi funcţionari luându-şi concediu, vor porni cu familiile lor în oraşe de vilegiatură. În zilele acestei luni, când timpul nu va fi frumos, va ploua, se va putea întâmpla chiar ca precipitaţiunile atmosferice să fie însoţite de grindină, tunete şi fulgere.”


August

„Fiind consacrată împăratului roman, această lună suferă încă influenţa lui şi în consecinţă nu numai în ţara noastră, dar şi în alte ţări oamenii vor face băi în mare, bineînţeles numai acei care-şi vor putea permite luxul să ajungă până la ea. Pâlcuri de paraziţi vor inunda reţelele radiofonice şi audiţiile vor fi astfel tulburate. Fie în Cuba, fie în Chili, în Noua Guinee sau în vreo insulă din Oceania, se va produce un cutremur.”


Septembrie

„Un avion plecând din New-York spre California, va fi silit, să ateriseze. Un deputat ducându-se cu o petiţie a electorilor săi la minister, va fi primit de către ministru în persoană. In China, o ceată de bandiţi vor ataca un convoi în drum spre Peking. În multe locuri oamenii vor preface strugurii în must.”


Octombrie

„Oricine va pune în această lună la un loc castraveți sau gogonele cu apă şi sare, capătă murături. Aceasta datorită poziției speciale al lui Mercur față de Neptun. În Europa, în multe zile din această lună vor fi ploi încete dar abundente. 35 de inși porniți cu tramvaiul de la Capul Podului, vor ajunge până la Halele Centrale.”


Noiembrie

„Unul din teatrele din Capitală va prezenta în această lună o premieră. Undeva pe glob — din pricina zilelor scurte şi a nopţilor lungi, nu pot vedea precis locul — se va ţine o conferinţă. La New-York un avocat îmbolnăvindu-se grav, va muri. În Iugoslavia, mulţi oameni vor avea guturai.”


Decembrie

„În cursul lunii, prin părţile noastre, de nord sau de sud, va cădea ninsoare. Dacă acest fenomen nu se va întâmpla în România, el va avea cu siguranţă loc într’un stat învecinat cu noi, probabil Polonia. Un tanc de petrol, plecând din Constanţa, cu toată furtuna de pe mare, va ajunge cu bine la Constantinopol. În ziua de 31, la orele 12 noaptea precis, anul 1934 va deceda.”


Acum că am văzut cum poate arăta noul an, parcă am putea spune că fiecare dintre noi poate avea îndemânarea de a face unele predicții astrologice. 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bojdeuca lui Ion Creangă

Cum a apărut bradul de Crăciun?

Din amintirile unui crupier